Il gusto del caffè non è unico. E non varia solo in base alla provenienza, ma soprattutto al metodo estrattivo utilizzato.
Attraverso questo percorso, sarà possibile valutare sensazioni diverse e sorprendenti a seconda dei diversi metodi utilizzati.
Argomenti trattati:
- Storia e botanica del caffè
- L’evoluzione nella preparazione del caffè
- Degustazione guidata di differenti estrazioni dello stesso caffè o di caffè differenti
- Preparazione step by step di un caffè filtro
- Discussione e curiosità
Durata : 60 minuti circa
Partecipanti: tra 4 e 12 partecipanti
Costo : 30 € / persona
Possibilità di avere condizioni personalizzate per gruppi più numerosi. Contattaci tramite il form o via mail a info@scuoladelcaffe.it
ENGLISH
The taste of coffee is not unique. And it doesn’t only vary according to the origin, but above all to the extraction method used.
Through this process, it will be possible to evaluate different and surprising sensations according to the different methods used.
Topics covered:
History and botany of coffee
The evolution in the preparation of coffee
Guided tasting of different extractions of the same coffee or of different coffees
Step by step preparation of a filter coffee
Discussion and curiosity
Duration: about 60 minutes
Participants: between 4 and 12 participants
Cost : 30 € / person
Possibility of having customized conditions for larger groups. Contact us via the form or by email