Aree di coltivazione. Varietà botaniche. Tradizioni. Processi. Tostatura. Degustazione
Non esiste solo UN caffè. In ogni tazzina c’è un mondo fatto di studio ed evoluzione.
Durante questo corso, scoprirai nuovi aspetti sul caffè, partendo dai luoghi di origine e attraversando tutta la filiera. Fino ad arrivare al prodotto che, ogni giorno, noi crediamo di conoscere.
Arabica e robusta : differenze non solo nella cremosità. Cos’è lo Specialty Coffee? Come riconoscere un caffè commerciale da uno Specialty? Il prezzo di un espresso ad 1€ è davvero un prezzo equo?
Durata del corso : 3 ore circa
Costo : 25€
Puoi acquistare il corso, cliccando qui
ENGLISH
Cultivation areas. Botanical varieties. Traditions. Processes. Toasting. Tasting
There is not just ONE coffee. In every cup there is a world made of study and evolution.
During this course, you will discover new aspects of coffee, starting from the places of origin and crossing the entire supply chain. Up to the product that we think we know every day.
Arabica and Robusta: differences not only in creaminess. What is Specialty Coffee? How to recognize a commercial coffee from a specialty? Is the price of an espresso at €1 really a fair price?
Duration of the course: about 3 hours
Cost : 25€
You can purchase the course by clicking here